Vodafone

'Get The Flow' - app

Het project
Hoe demonstreer je dat Vodafone verbindingen tussen mensen ziet als een kans om het leven van mensen concreet te verbeteren?

In het kader van het ‘Powerful Connections’-programma van Vodafone ontwikkelden we de ‘Get The Flow’-app. Een gratis app waarmee stotterende kinderen hun spraakvaardigheden – alleen of samen met vriendjes – kunnen oefenen door te rappen. Samen met Miss Montreal (die zelf stottert), Ali B en andere bekende rappers ontwikkelden we allerlei raps met een oplopende moeilijkheidsgraad. Mitch, een jongetje met stotterproblemen, werd uitgenodigd om de app te testen samen met Ali B en Miss Montreal.

Met medewerking van de Nederlandse Federatie Stotteren werd de app vervolgens gelanceerd. De resultaten waren overweldigend: we genereerden meer dan € 5,2 miljoen mediawaarde (waarmee we meer dan 11 miljoen Nederlanders bereikten), bijna een kwart van de bevolking was bekend met de campagne, 2 op de 3 stotterende kinderen werd geactiveerd, de app wordt nu in meer dan 70 stotterpraktijken gebruikt en het social sentiment rondom Get The Flow was in 95% van de gevallen positief.
 
Het werk
Datum
Apr 2017
Media
TVC Online
Sector
Business-to-Business

Meer Vodafone werk

  1. Vodafone Vodafone Smart Jacket Retail Apr 2016 Online Outdoor Mobile