Vodafone

Vodafone Smart Jacket

Het project
Vodafone vroeg ons om een campagne te creëren die aantoont dat het merk voorop loopt met innovatie. Bij voorkeur door het creëren van een Tech idee dat een lokaal relevant issue oplost.

Nederland is het nummer 1 fiets land in de wereld. Maar in de afgelopen jaren is het aantal fietsongevallen gestegen, vooral in het donker wanneer we naar werk of school gaan. Veel fietsers dragen geen licht, maar wat nog meer opvalt is het groeiende probleem dat fietsers afgeleid worden door hun smartphone. Vodafone is van mening dat mobiele technologie op een positieve manier ingezet kan worden en een positieve stimulans kan zijn.


Dus vroegen wij ons het volgende af: kunnen smartphones de verkeersveiligheid verbeteren?

Wij bedachten en ontwierpen: The Smart Jacket. Een interactieve jas die je mobiele telefoon gebruikt om te communiceren met andere weggebruikers. De jas werkt als volgt: creëer een route en stop de telefoon in de speciale zak van je mouw. De telefoon is nu vergrendeld en zal alleen worden gebruikt voor navigatie. Een Raspberry Pi brengt nu de gegevens van de telefoon naar 300 ingebouwde leds. Deze leds geven op de mouw de juiste richting aan voor de fietser en op de rug waarschuwt hij andere weggebruikers waar de fietser naar toe gaat.
 
Het werk
Vodafone Smart Jacket
Vodafone Smart Jacket
Datum
Apr 2016
Media
Online Outdoor Mobile
Sector
Retail

Meer Vodafone werk

  1. Vodafone 'Get The Flow' - app Business-to-Business Apr 2017 TVC Online