Wijgelovensindsonzeoprichtingtendiepstedatrelevantecreativiteitdesterkstekrachtisommenseninbewegingtekrijgen.

DDB & Tribal Amsterdam

VISIE
Wij geloven sinds onze oprichting ten diepste dat relevante creativiteit de sterkste kracht is om mensen in beweging te krijgen. ‘Relevante creativiteit’ gaat niet alleen over het ontwikkelen van krachtig communicerende ideeën, maar ook over het creëren van een onderscheidende strategie, tactiek en invulling in media en technologie.

MISSIE
Wij zijn er om onze opdrachtgevers maximaal en duurzaam resultaat te leveren op het traject van merkkracht naar conversie.

POSITIONERING
Communicatie is een vak dat sterk in beweging is. Het voldoet vandaag de dag niet meer om ‘een huis van creativiteit’ te zijn. Wij willen onze opdrachtgevers allereerst helpen om maximale merkkracht en merkvoorkeur te ontwikkelen. Om die merkkracht vervolgens om te zetten in conversie, door met de expertise die wij in huis hebben alle relevante touchpoints tussen klant en adverteerder te optimaliseren. We zijn het enige bureau dat alle daarvoor benodigde capaciteiten in huis heeft. We hebben ‘digitaal’, ‘mobiel’ en ‘1-to-1’ geïntegreerd in het bureau, en we beschikken ook over DataBay – onze dochter met wie we effect analyseren en modelleren.


ONZE 360 GRADEN-AANPAK
Werken volgens de ‘360 graden’-aanpak is voor ons de standaard. Het gaat immers over het toepassen van een geïntegreerde strategie waarbij de klant centraal staat. Bij de ontwikkeling van een communicatievraagstuk gebruiken we de Customer Journey van McKinsey als uitgangspunt.

PRIJZEN
Cannes Lions 2017: 5 bronzen leeuwen werden buit gemaakt in Cannes. Hiervan waren er 2 in de Promo & Activation categorie en werden de overige leeuwen onder andere binnengesleept voor PR – Digital & Social en Media – Use of Mobile.

Eurobest 2017: Een mooie oogst met 1x grand prix, 2x goud, 1x zilver en 4x brons
ADCN Lampen 2018: DDB & Tribal ging met 16 nominaties naar het jaarlijkse lampenfestijn en wist hiervan 3 zilveren en 4 bronzen lampen mee naar huis te nemen.
SpinAwards 2018: Met 10 nominaties was DDB & Tribal dit jaar het bureau met de meeste nominaties. Hiervan werden 9 van de 10 nominaties omgezet in een ring: 3 gouden en 6 zilveren.

3x Webby Awards 2018.
3x D&AD Awards 2018.
2x FWA of the Day 2017.
Een bronzen Effie Award 2017.
Bill Bernbach Outdoor Award 2017.
 
The people 9 13